Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. (ZVPot) Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), General Data Protection Regulation (GDPR) (EU) 2016/679 ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).


S spletno trgovino kamadojoju.si. (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p., matična številka: 8319235000, davčna številka: SI93242522, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec).


Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine kamadojoju.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med trgovino in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na prevzemnem mestu podjetja Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p..


Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na prevzemnem mestu Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p.1. Vrste uporabnikov

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino prek elektronske pošte postane obiskovalec gost kamadojoju.si, s potrjeno registracijo v spletno trgovino Kamado JOJU pa postane član Kamado JOJU. Tako gost kot član (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini kamadojoju.si.


Obiskovalec opravi registracijo za člana kamadojoju.si prek spleta. Enkratni vpis kot gost je prav tako mogoč preko spleta.


Ob registraciji v spletno trgovino kot član pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.


Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na info@kamadojoju.si. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen preko elektronske pošte.


2. Dostopnost informacij

Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 7. način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. Ponudba artiklov


Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cena v spletni trgovini je prikazana kot Spletna cena ter Redna cena. Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. (to je za uporabnike, ki kamadojoju.si zaupajo svoje podatke). Registriran uporabnik postanete z registracijo v spletni trgovini kot član ali enkratnim vpisom v spletno trgovino kot gost.

Možne so rahle spremembe cen zaradi menjavanja akcij in ne posodobljene spletne strani. V primeru spremembe cene na manj ali več bo stranka obveščena po elektronski pošti oziroma s telefonskim klicem.

 

 


 

4. Naročilo

Kupoprodajna pogodba med Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. in kupcem je v spletni trgovini v sklenjena v trenutku, ko KamadoJOJU kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: order confirmation (potrdilo naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za KamadoJOJU kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p..

V primeru, da kupec odda naročilo in ga nato ne prevzame oz zavrne na pošti, brez predhodnega obvestila KamadoJOJU, si pridržujemo pravico, da zahtevamo povračilo stroškov poštnine, ki so pri tem nastali. Prav tako je za odstop od naročilo potrebno izpolniti obrazec za odstop od pogodbe, ki ga lahko dobite na spodnji povezavi.

 


5. Način plačila

Na voljo so vam naslednji načini plačila:

 • z gotovino ob osebnem prevzemu,
 • z gotovino ob plačilu po povzetju
 • z nakazilom na račun podjetja Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p.. (po ponudbi/predračunu),


6. Izdaja računa

KamadoJOJU ( Jordan Trade, Jure Jordan s.p.) v paketu skupaj z naročenimi artikli kupcu pošlje tudi natisnjen račun. V primeru osebnega prevzema prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.


7. Cene

Spletna cena

Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p.. zaupali svoje podatke. Registriran uporabnik Kamadojoju.si postanete z registracijo v spletni trgovini kot član ali enkratnim vpisom v spletno trgovino kot gost.

Redna cena

Za nakup neregistriranih uporabnikov velja Redna cena. Artikli so na voljo za nakup po Redni ceni izključno na prevzemnem mestu. Redna cena je običajno višja od Spletne cene. Kupci lahko tudi na prevzemnih mestih opravijo registracijo za člana ali oddajo naročilo kot gost in s tem, ko Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p.. zaupajo svoje podatke, uživajo ugodnosti Spletne cene. Pri nakupu na prevzemnem mestu ni možna unovčitev promocijskih kod.

Cene vsebujejo 22% DDV. 

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo kupcu omogočil odstop od nakupa.

Promocijske kode se praviloma ne seštevajo. Popust pri posameznem artiklu in promocijska koda se seštevata.

Vplačana sredstva po predračunih se ne obrestujejo. Predračunov ni možno menjati za gotovino.8. Postopek obveščanja o nakupu


1. Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. naročilo

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Članu so na spletni strani vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila. Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi artiklov, ki jih Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. nima na zalogi v lastnem skladišču, je izključno vezan na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi artikel do njega. Prek elektronske pošte Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo artiklov. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p., ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca ali dobavil ali pa celotno naročilo storniral. Če dobavitelj ne potrdi dobavljivosti naročenih artiklov najkasneje do izteka treh mesecev od dneva oddaje naročila, lahko naročilo kupca zavrne iz razloga, ker artikel ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati. Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov, ki jih Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. nima na zalogi v lastnem skladišču.

2. Naročilo je odpremljeno

Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. v dogovorjenem roku artikel pripravi, odpošlje oziroma pripravi za osebni prevzem in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. v elektronski pošti pouči kupca tudi o politiki odstopa od pogodbe, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko +38640872612 ali po e-mailu na naslov info@kamadojoju.si. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi. V primeru osebnega prevzema (ko je artikel že pripravljen na prevzem), pa kupec prav tako svojo željo po preklicu naročila sporoči prek zgoraj omenjene telefonske številke ali po zgornjem e-mailu.


9. Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da pri naročilu vpišete še podatke svojega podjetja in davčno številko in potrdite strinjanje s pogoji poslovanja.

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Uveljavljanje stvarne napake in vračilo kupnine za pravne osebe ni možno. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja več o možnostih vračil v okviru garancijskih pogojev si lahko preberete v nadaljevanju strani oziroma na strani o vračilih.


10. Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@kamadojoju.si.

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo tukaj.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov prodajalca: Ostrog 21, 8310 Šentjernej ali ga osebno prinese na prej omenjeni naslov za osebne prevzeme.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Če imate potrošniške težave se obrnite na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov : SRPS

 


Odstop potrošnika od pogodbe za artikle iz kompleta

Če se potrošnik odloči za odstop od pogodbe za artikle, ki tvorijo komplet, lahko za celoten komplet zahteva zamenjavo za enak komplet ali vračilo kupnine. Potrošnik lahko zamenja artikel iz kompleta, v primeru stvarne napake ali poškodbe artikla, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine. V primeru uveljavljanja garancije artikla iz kompleta velja garancijski rok proizvajalca.


11. Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Obrazec za vračilo artikla v garancijo se nahaja tukaj.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira podjetje, ki bo zagotovilo ažurno informacijo.

 


12. Stvarna napaka

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku. Kupec nam hkrati omogoči pregled artikla. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja tukaj.

Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.


13. Prevzem artiklov, vrnjenih iz garancije ali stvarne napake


Kupec je dolžan artikel, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti. Kupec prevzame artikel na prevzemnem mestu, na katerem ga je osebno izročil prodajalcu, v primeru, da ga je poslal po pošti, pa mu bo vrnjen na naslov za dostavo.

Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi artikla iz obravnave ter ga pozove na prevzem atrikla. Kupec je dolžan artikel prevzeti v roku 14 dni od dneva obvestila.

Če kupec artikla ne prevzame v navedenem roku, se artikel izroči v hrambo prodajalcu na naslovu njegovega skladišča: Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p., Ostrog 21, 8310 Šentjernej. Prodajalec hrani artikel v lastnem skladišču do poteka 6 mesecev od dneva obvestila. Prodajalec ima za to obdobje pravico do povračila vseh stroškov skladiščenja (1 €/dan) ter pravico do povračila vseh za ohranitev artikla potrebnih stroškov.

Po poteku 6 mesecev od dneva obvestila lahko prodajalec artikel proda prek spletne trgovine in doseženi znesek kupnine, po odbitku prodajnih in ostalih stroškov prodajalca, nakaže kupcu. V primeru, da je vrednost artikla neznatna, ga lahko prodajalec podari v dobrodelne namene in v tem primeru kupcu ni dolžan nobenega vračila. Prodajalec 15 dni pred iztekom 6 mesečnega roka hrambe kupca obvesti o nameravani prodaji oziroma o podaritvi artikla, po prodaji pa tudi o doseženi ceni in znesku stroškov ter o nakazilu preostanka kupnine na transakcijski račun kupca.


14. Dostava

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk prodajalca je DPD, vendar si Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito.15. Varnost

Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.


16. Varovanje osebnih podatkov

Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p.: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p.

Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. hrani samo za čas do izpolnitve naročila naslednje podatke gostov Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p.: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p.. Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa in številke naročila.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.


17. Komunikacija

Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna elektronska sporočila Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. izrecno spoštoval.

Oglasna sporočila Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. bodo jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj.


18. Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih pregleda. Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p., vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p..


19. Omejitev odgovornosti

Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.


20. Pritožbe in spori

Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. lahko poveže preko telefona na telefonsko številko +386 40 872 612 ali po elektronski pošti na info@kamadojoju.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@kamadojoju.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V skladu s 32. členom ZisRPS izjavljamo,da nimamo izvajalca IRPS.

 

Želimo vam veliko prijetnih in ugodnih nakupov na spletni trgovini Jordan Trade, Trgovina in posredništvo, Jure Jordan s.p.!